Fitbit Versa- functii noi


Fitbit Sense se numeste prima actualizare a ceasului Fitbit Versa care s-a lansat in martie 2018 si aduce o serie de functii noi, menite sa concureze cu Apple Watch. Printre aceste functii se numara ECG, senzor de stres, senzor de temperatura. Actualizarea inca nu este configurata pentru a se asocia cu aplicatia Fitbit, dar ceasul se gaseste la un pret de 329 de dolari. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre noua actualizare a Fitbit Versa, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Butonul lateral care era destinat inceperii antrenamentelor si declansarea Alexei sau Google Assistant, a fost inlocuit de un control tactil care vibreaza atunci cand este apasat. Exista un difuzor pentru asistent vocal si apeluri telefonice. Si incarcatorul este nou, avand o banda magnetica, fiind mai asemenator cu Apple Watch. Mai are si alte functii precum GPS, senzor de ritm cardiac, care iti poate arata rezultatele din timpul antrenamentelor, chiar si atunci cand dormi. Mai poate masura nivelul de oxigen din sange si mai are un senzor de stres. 

Ceasul mai poate masura temperatura, fiind o functie din ce in ce mai raspandit de cand virusul corona este prezent printre noi. Nu poate sa afize instantaneu temperatura si nu ofera cu exactitate temperatura, dar afiseaza schimbarile de temperatura. 

Senzorul EDA afiseaza nivelul de stres atunci cand palma este asezata pe ceas. In aplicatie se va vedea rezultatul, dar este o aplicatie diferita de cea care indica ritmul cardiac. Tot ce trebuie sa faci este sa pui mana pe dispozitiv si un element mic trece prin palma mainii, iar aplicatia EDA va afisa rezultatul. 

ECG este o functie nou introdusa. Trebuie sa prinzi cu degetul luneta magnetica de pe marginea fetei ceasului pentru a afisa un rezultat complet. Dar, aceasta functie nu este atat de avansata, asa ca nu va putea detecta atacurile de cord sau alte afectiuni. Pentru a putea fi folosita aceasta functie se aspteapta eliberarea unui proces, ceea ce inseamna ca va putea fi folosita abia la sfarsitul anului. Ceasul nu va scana mereu ritmul cardiac pentru a detecta anumite semne care nu sunt in regula, precum Apple Watch. 

De mult timp se spune ca va fi introdusa o functie care va detecta apneea in somn, dar inca nu a fost introdusa, dar se spune ca va fi in cel mai scurt timp. Cercetatorii s-au concentrat si asupra detectarii simptomelor de COVID-19, adica ritm cardiac, ritmul respiratie, variabilitatea ritmului cardiac si se spune ca poate detecta 50% din cazurile de COVID-19 pe zi. 

Acestea fiind spuse, daca vrei sa iti cumperi un ceas care sa te ajute la antrenamentele tale zilnice, dar sa fie si pe post de medic, sa masoare ritmul cardiac, nivelul de stres, nivelul de oxigen din sange si altele, Fitbit Versa este potrivit pentru ca a primit noua actualizare Fitbit Sense care aduce aceste noi functii.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *