Gigabyte Aorus 17X- review


Gigabyte Aorus 17X este un laptop foarte bun pentru jocuri si reprezinta o adevarata concurenta pentru multe alte modele, are o tastatura mecanica foarte buna, un ecran mare 17 inci si de 240 Hz, fiind potrivit pentru cei care prefera un laptop foarte rapid. Doar ca este un laptop foarte scump, costa peste 3.000 de dolari. In randurile de mai jos voi descrie acest model. 

Are un afisaj de Pantone de 240 Hz, tastatura mecanica si alte specificatii obisnuite precum, porturi, retea, audio, webcam. Exista o versiune care are o grafica Nvidia GeForce RTX 2080 Super, 2070 Super sau 2070 si inca una care are o grafica Intel Core i9- 10980HK, i7- 10875H sau i7- 10750H, avand pana la 64 GB memoria RAM si spatiul de stocare  pana la 3TB. Acest model este foarte rapid, dar beneficiezi de aceasta rapiditate doar ca nu lucrezi cu proiectari video de inalta rezolutie sau 3D. Daca vrei sa economisesti, varianta cu i7- 10875H sau 2070 Super este cu aproape 1.300 de dolari mai putin si este un model foarte bun. 

Tastatura este foarte buna, tastele sunt clare, nu sunt foarte puternice, sunt si iluminate. Poate ca iti va dura o perioada sa te obisnuiesti cu aceste taste, pentru ca tastele au o dimensiune standard si se poate sa apesi din greseala butonul de deplasare la dreapta. Nu exista scris pe taste CapsLock sau NumLock, ci sunt niste afisaje care lumineaza. 

Designul laptopului este placut, doar ca este destul de greu, avand 3,8 kg, doar ca este ceva normal pentru un laptop cu un ecran de 17 inci. Atunci cand este utilizat la maxim, scoate un aer foarte fierbinte, sistemul de difuzoare suna destul de bine pentru un laptop. 

Din pacate, utilizeaza vechea strucuta Nvidia Optimus, ceea ce inseamna ca are nevoie de o repornire pentru a comuta intre a utiliza GPU si alte moduri automate de selectie a GPU-ului. Pentru a schimba culorile trebuie mai intai sa deconectezi orice monitor extern. Rezultate mai bune vei obtine cu High Performance +, dar doar atunci cand aplicatia sau jocul tau foloseste multe nuclee. 

Performanta sa se poate echivala cu cea a AMD Ryzen 9. Un dezavantaj este ca poti folosi fie 60 Hz, fie 240 Hz, ca rata de actualizare, nu este nimic intre cele doua valori. 

Durata de viata a bateriei este destul de buna pentru un laptop de jocuri, a reusit sa reziste 4,5 ore intr-un test de streaming video.

Prin urmare, daca esti dispus sa cheltuiesti o suma atat de mare pentru acest laptopuri pentru jocuri il poti cumpara, insa daca are un pret prea mare pentru bugetul tau, te poti orienta catre alte modele mai ieftine, doar ca in general laptopurile de jocuri sunt mai scumpe. 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *