Fratele lui Escobar vrea sa depaseasca Samsung cu Escobar Fold 2


Pablo Escobar este cunoscut drept cel mai mare traficant de droguri din lume, cantitatea de stupefiante vandute de catre acesta ajungand la cifre inimaginabile si ajutandu-l pe Escobar sa-si cladeasca un adevarat imperiu din aceasta “afacere”. Evident, la succesul celui mai mare traficant au contribuit si altii, ca in orice caz, unul dintre cei care s-au ocupat activ de aceasta afacere fiind Roberto, fratele mai mare al acestuia, si co-fondator al companiei Escobar Inc. Roberto a fost co-fondator al Medelin Cartel, organzatia criminala care a furnizat, la un moment dat, 80% din cocaina consumata in Statele Unite, si a stat in inchisoare intre 1993 si 2004. Dupa toata averea pe care a facut-o in urma vanzarii de droguri, Roberto n-a simtit nevoia sa se mai ocupe de acest lucru, iar la 10 ani dupa eliberare, a re-fondat Escobar Inc. ca o companie care sa se ocupe de diverse servicii. Dupa succesul pe care Roberto l-a avut in instanta in a dobandi dreptul de a folosi marca, Escobar Inc. este, in ziua de astazi, o corporatie multinationala. Domeniul de activitate se intinde pe mai multe domenii, printre care: restaurante, imbracaminte, jucarii, produse de consum larg, diverse servicii de internet si servicii imobiliare.

Ei bine, acum ceva vreme, Roberto Escobar lansase si primul telefon pliabil al companiei, Escobar Fold 1. Un telefon cu un pret extrem de scazut, versiunea cu 128GB spatiu de stocare costand doar 300 de dolari (1.297 de lei in banii nostri). Pe cand versiunea cu memorie de 512GB costa 500 de dolari, sau in jur de 2.163 de lei in banii romanesti. Da, sunt preturi extrem de accesibile atunci cand vine vorba despre un telefon pliabil. Fold 1 ruleaza Android 9 si este alimentat de un procesor Qualcomm Snapdragon 8. Este echipat cu doua camere, cu senzori de 16 megapixeli si 20 de megapixeli, si prezinta atat un ecran AMOLED cu diagonala de 7,8 inci, cat si un senzor de amprenta, amplasat pe spatele telefonului. 

Acum, Roberto Escobar pregateste modelul Escobar Fold 2 si are ambitia de a “ingropa” Samsung. Escobar Fold 2 arata extrem de similar cu telefonul pliabil de la Samsung, Galaxy Fold, lansat in toamna anului trecut dupa o serie de amanari. Singura diferenta este aceea ca, in loc sa trebuiasca sa platesti 2.000 de dolari pentru un astfel de dispozitiv, Escobar Inc. isi pune telefonul pliabil la dispozitie pentru doar 400 de dolari. Iar specificatiile sunt si ele destul de impresionante, cel putin in cazul in care compania este serioasa in privinta tuturor. Escobar a anuntat ca vrea sa domine piata de telefoane pliabile cu acest model si nu si-a ascuns intentia de a depasi Samsung. De altfel, si-a inchiriat si domeniul www.ripsamsung.com, pentru a te redirectiona la pagina de la care poti comanda dispozitivul. Ce pot spune, o strategie de marketing extrem de interesanta.

O sa las aici videoclipul cu unboxing-ul. Enjoy the view… (tr. bucura-te de priveliste… aaa, adica de prezentarea noului telefon :D). 

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *