Samsung Galaxy Fold nu a avut vanzari de 1 milion de dispozitive la urma urmei


Acum ceva vreme, presedintele Samsung Electronics, Young Sohn anunta ca exista posibilitatea ca un milion de terminale Samsung Galaxy Fold sa fie vandute pana in momentul de fata. Anuntul a fost facut in cadrul conferintei Tech Crunch Disrupt de la Berlin. “Exista un milion de oameni care vor sa foloseasca acest produs la 2.000 de dolari”, a spus Sohn. Ce-i drpt, trebuie sa recunosc ca ar fi fost cat se poate de interesant ca Samsung sa inregistreze astfel de vanzari intr-un interval atat de scurt avand in vedere faptul ca este si un telefon disponibil la un pret care este accesibil cel putin pentru utilizatorii cu salarii medii. Ca sa nu mai vorbesc despre acei utilizatori care au o situatie financiara destul de potenta pentru a cumpara dispozitive atat de scumpe. Insa ar fi si un lucru amuzant sa trebuiasca atat de multi utilizatori 2000 de euro pe un telefon doar pentru ca acesta sa se strice dupa 120.000 de plieri. Da, potrivit ultimelor teste de rezistenta la care a fost supus telefonul, acesta este numarul maxim de plieri la care poate rezista terminalul celor de la Samsung.

In orice caz, dupa cum incepe sa se dovedeasca in ultimul timp, posibilitatea ca cei de la Samsung sa nu fi vandut de fapt un milion de unitati Galaxy Fold este mult mai mare fata de cea ca compania sud-coreeana sa fi atins acest numar de vanzari. Din nou, ar fi aproape 2000 de euro pentru un telefon care nu poate rezista mai mult decat 120.000 de plieri. Ceea ce ar insemna faptul ca telefonul s-ar putea strica in maxim 3-4 luni de la data cumpararii. Sigur, telefonul este mult mai rezistent in comparatie cu modul in care era atunci cand a fost amanata lansarea din cauza faptului ca s-au inregistrat tot felul de probleme cu ecranul. Insa Samsung a micsorat problema in loc s-o rezolve complet pentru simplul fapt ca inca nu dispune de tehnologia necesara pentru a dezvolta un telefon pliabil mai rezistent. Revenind, insa, la subiectul principal al articolului, un purtator de cuvant al celor de la Samsung a declarat pentru Yonhap News ca Sohn a confundat cifra de 1 milion cu obiectivul de vanzare al Samsung. Purtatorul de cuvant a confirmat ulterior ca Samsung este pe punctul de a reusi vanzarea a 1 milion de terminale Galaxy Fold, insa a si dat de inteles faptul ca mai este destul de mult timp pana cand dispozitivul pliabil sa atinga aceste cifre.

Evident, vanzarea a 1 milion de dispozitive Galaxy Fold ar fi o realizare majora pentru Samsung, luand in considerare lansarea amanata cu aproape 5 luni si, din nou, pretul exorbitant al telefonului de peste 2000 de euro. In orice caz, cei de la Samsung intentioneaza sa comercializeze in jur de 6 milioane de telefoane pliabile pana in 2020. Asta pentru ca exista rapoarte care sustin ca sud-coreeni ar lucra la un nou dispozitiv pliabil, de data aceasta unul clamshell (din nou, putin mai rezistent in comparatie cu cel actual).

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *