Senzorul Samsung de 108 megapixeli aduce camerele de telefon la urmatorul nivel


Nici nu a trecut mult timp de la prezentarea telefoanelor sale Note 10, iar cei de la Samsung se pare ca sunt concentrati pe proiecte noi pentru viitoarele telefoane mobile. Eh, se spune ca succesul se pregateste din timp. Ma intreb de ce nu au putut proceda sud-coreenii la fel si cu Galaxy Fold, cu aprilie-septembrie fiind o perioada buna de timp in care telefonul a fost scos de pe piata pentru a fi revizuit dupa micile erori pe care le-a intampinat. Ce sa-i faci, riscurile meseriei. In fine. Compania sud-coreeana priveste viitorul camerelor cu senzorul sau de pentru camere de telefoane mobile, senzor de 108 megapixeli. Numit Isocell Bright HMX de 1 / 1,33 inch si dezvoltat in colaborare cu cei de la Xiaomi, acest nou senzor al companiilor sud-coreeana si chineza a fost dezvaluit in premiera in cursul zilei de luni.

Vei putea realiza fotografii de 108 megapixeli cu setari luminoase, in timp ce, in situatiile cu lumina scazuta, se va vedea tehnologia Tetracell a companiei si se va aduna mult mai multa lumina pentru a crea imagini de 27 de megapixeli. In ceea ce priveste inregistrarea video, vei  putea inregistra filme 6K la 30 FPS. Este primul senzor pentru telefoane mobile care prezinta capacitatea de a inregistra fotografii de peste 100 de megapixeli, potrivit Yongin Park, vicepresedintele executiv al afacerii Samsung de senzori de camere mobile. 

“Suntem foarte incantati de faptul ca rezolutiile de imagine disponibile anterior doar in cateva camere de top DSLR pot fi proiectate acum in smartphone-uri”, a declarat Lin Bin, co-fondatorul si presedintele celor de la Xiaomi, intr-un comunicat de presa. Cei de la Samsung nu au mentionat exact pe ce model de telefon va aparea la inceput procesorul Isocell Bright HMX, insa colaborarea sugereaza ca acesta ar putea fi un Xiaomi. Productia in masa incepe la sfarsitul acestei luni.

Au mai existat o gramada de dati in care companiile au cochetat cu genul asta de concept, insa nu cred ca e neaparat necesara atata tehnologie pentru moment. In plus, intrebarea in ce masura aduce beneficii reale ramane. Cu un un senzor de 100 MP cu pixeli de 0,3-0,4 microni, se va produce o imagine echivalenta cu 25 MP cu pixeli de 0,6-0,8 microni. Ceea ce nu pare a fi indeajuns de mult pentru fotografia de noapte de calitate. Galaxy S10 Plus si Pixel 3 au camere foto de 12 MP , insa cu pixeli de 1,4 microni. beneficiul unui telefon cu un senzor de 100 MP ar putea fi imagini mai detaliate, realizate pe timp de zi. Astfel, imaginiile ar putea fi taiate, astfel incat sa obtii o alta incadratura mai stransa, insa asta poti face si cu senzorii telefoto de pe camerele din prezent. P30 Pro iti da un zoom optic de 5x si un zoom hibrid de 10x. Mai mult decat suficient.

Nu este genul de tehnologie pe care sa nu o poti gasi la o camera foto DSLR sau chiar entry-level. 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *