Cat de rezistent la apa este telefonul OnePlus 7 Pro?


Pe cat de atractiv este modelul OnePlus 7 Pro, ar fi cam un singur lucru in legatura cu  telefonul care ma deranjeaza. Astfel, compania OnePlus sustine ca telefonul cu pricina ar fi rezistent la apa intr-o oarecare măsura, in ciuda faptului ca nu are un rating IP oficial, dar nu mentioneaza niciodata cam cat de rezistent la apa este cu adevarat. Pentru a afla daca 

dispozitivul poate, intr-adevar, supravietui unei scufundari, cum sustin chinezii, am incercat sa testez rezistenta la apa a lui OnePlus 7 Pro pana la punctul in care moare, in cele din urma. Remarcandu-se pentru mai multe caracteristici premium, precum procesorul sau rapid, ecranul neted si camera extraordinara, OnePlus 7 Pro este unul dintre cele mai bune telefoane mobile ale anului. Dar, spre deosebire de alte telefoane premium, nu a trecut prin testarea riguroasa IP pentru rezistenta la apa. Intr-un interviu din 2018 despre OnePlus 6T, directorul executiv al OnePlus, Pete Lau, a declarat ca compania sa a renuntat la acest lucru deoarece aceste teste costa bani – banii pe care OnePlus i-ar fi putut oferi clientilor sai.

“Numarul de utilizatori care isi iau telefonul pentru a merge la innot este unul mic si departe între ei”, a spus Lau. Pentru ca toti ceilalti sa plateasca mai mult “de dragul ratingului de IP” pentru a se potrivi cu singurul utilizator care coboara sa inoate cu telefonul este “nerezonabil”, potrivit lui Lau. La acea data, Lau a estimat ca un rating IP ar adauga aproximativ 30 de dolari pe telefon. Motivul este oarecum contradictoriu, deoarece pretul telefoanelor OnePlus, in ciuda faptului ca acestea sunt in continuare mult mai accesibile in comparatie cu cele ale rivalelor companiei, au crescut constant de la an la an. Urmand trendul de pe piata in privinta cresterilor de preturi pentru telefoane.

Intr-o alta miscare curioasa, atunci cand OnePlus a lansat OnePlus 7 Pro, a incarcat un videoclip in care a aratat telefonul scufundandu-se intr-o galeata cu apa. Apoi a aratat o declaratie in care nu-si asuma responsabilitatea pentru orice astfel de dauna, spunand ca compania nu  firma nu aduce “garantii in ceea ce priveste rezistenta la apa / lichid” si ca garanția nu acopera daunele provocate de apa. Alti producatori de telefoane au aceeasi politica pentru telefoanele rezistente la apa, insa avand in vedere faptul ca vorbim despre OnePlus, acest videoclip n-a putut fi decat un headscratcher in plus.

Avand in vedere toate acestea, daca ai un singur telefon OnePlus 7 Pro, nu incerca asta  acasa – mai ales ca n-o sa-ti primesti banii înapoi. In fine. Telefonul poate rezista pana la 30 de minute daca este scapat intr-un bazin, dupa care, lasat la uscat, va functiona ca inainte. Intr-un bazin de dimensiuni relativ mici, ca intr-o piscina nu rezista 30 de minute fara sa se scurtcircuiteze si sa nu se mai aprinda dupa ce-l usuci si incerci sa-l folosesti din nou.

Concluzie

Dupa cum au spus si cei de la OnePlus, modelul 7 Pro are o anumita rezistenta la apa. Clar nu e IP67, insa nici nu e nevoie sa-ti faci prea multe griji daca-l scapi intamplator intr-o apa de adancime mica. 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *