Telefoanele pliabile si 5G in comparatie cu iPhone-uri de 1000 de dolari

Preturile pentru telefoanele mobile cresc pe zi ce trece, atat cele pentru modelele Android, cat si pentru iPhone. Eticheta de pret de 1000 de dolari, care ne-a socat la finalul anului 2017, atunci cand Apple a lansat iPhone X, a devenit practic o obisnuinta un an mai tarziu, cand Samsung si Huawei au urmat exemplul companiei americane. Insa, in momentul de fata, cum s-au creat tehnologii precum telefoanele pliabile (Galaxy Fold, Huawei Mate X si altele care urmeaza a fi lansate), dar dispozitivele care au conexiune 5G, precum Galaxy S10 5G si multe altele, vor urca in curand pe piata la preturi ce vor depasi cu mult 1000 de dolari.

De exemplu, Galaxy Fold porneste de la pretul de 1980 de dolari (aproximativ 8286 de lei) pentru versiunea 4G, un pret pe care Samsung il justifica, datorita telefonului sau pliabil, fiind un dispozitiv de lux care este. Compania nu a anuntat stabilirea preturilor pentru nici unul dintre produsele sale 5G, Galaxy Fold 5G sau Galaxy S10 5G, cel din urma avand de asteptat pana spre finalul verii anul asta. Galaxy Fold debuteaza la data de 26 aprilie. Intre timp, telefonul pliabil Huawei, Mate X, va costa 2600 de dolari, adica aproximativ 10882 de lei. Este un telefon de inalta calitate, imbracat in piele si cristal de safir, un model fara precedent pentru un dispozitiv cu o carcasa din plastic. Huawei, de asemenea, pozitioneaza Mate X pliabil in aceasta noua categorie de dispozitive hibride.

In timp ce exista anumite conditii legitime care determina cresterea costurilor pentru fiecare model nou aparut pe piata, acest triumvirat al preturilor crescatoare face ca majoritatea telefoanelor sa fie exploziv de scumpe in 2019, motiv pentru care companiile pierd multi clienti in tarile mai putin dezvoltate. Noile tehnologii si modele, precum ecranele pliabile si vitezele 5G, imping la maxim preturile telefoanelor in numele progresului pe care il inregistreaza in fiecare an, dar si pentru pozitionarea brandurilor. Ca doar un model de varf poate face fiecare vanzare mai profitabila. Acest lucru este important intr-un climat in care vanzarile de telefoane mobile incep sa se incetinesca, iar oamenii tin dispozitivele lor timp de trei ani sau mai mult. Lucru vizibil cand ne gandim scaderea vanzarilor atat pentru Samsung, cat si pentru Apple la noile modele, cifrele fiind absolut dezamagitoare.

In afara catorva exceptii, preturile telefoanelor de la brandurile de top sunt in crestere. Spre exemplu, preturile pentru dispozitivele lansate de Apple, nu doar iPhone-uri, ci si iPad-uri, Mac si alte gadget-uri dezvoltate de compania americana, au crescut la o rata direct proportionala cu dimensiunea ecranelor. Lucru care se vede si pentru modelele Plus si Max, ceea ce face ca iPhone XS Max sa fie o varianta alternativa de lux. De asemenea, preturile Samsung Galaxy S, S Plus si Note sunt in crestere pentru modelele standard. Astfel, modelul Galaxy S10E vine la un pret de 750 dolari mai mic, dar Galaxy S10 și Galaxy S10 Plus sunt mai scumpe acum decat echivalentele lor Galaxy S9 au fost acum un an.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *