Deserturi simple


Fiecare dintre noi reactioneaza si se comporta diferit in conditii de stres si anxietate. Unii prefra sa faca de mancare, prajituri, asa se manifesta ei si nu este ceva anormal. Daca esti in carantina sau in izolare, poate ai nevoie de cateva retete simple de prajituri pentru a te elibera de energiile negative pe care le-ai acumulat. Daca faci o prajitura in acelasi timp iti bucuri si familia ta. 

Negresa este una dintre cele mai simple retete si poti sa adaugi in coca chipsuri de ciocolata sau cateva bucatele mici de ciocolata, dar daca nu ai nu trebuie sa mergi neaparat pana la magazin, poti sa le inlocuiesti cu un amestec de cacao pudra, unt si zahar. 

Prajitura de zmeura este perfecta daca nu ai un cuptor care sa te ajute sa finalizezi prajitura, pentru ca aceasta nu are nevoie de coacere. Ai nevoie de dulceata de zmeura si deasupra poti sa pui zahar pudra pentru a-i oferi un aspect mai placut. 

Daca ai acasa unt de arahide si jeleuri le poti folosi pentru a face o prajitura si vei obtine arome interesante. Poti sa folosesti orice gem sau jeleu pe care il ai acasa. 

Daca ai banane acasa care sunt pe cale sa se strice si nu poti sa le mananci pe toate deodata, poti sa le pui intr-o prajitura pentru a nu le arunca, pentru ca in perioada aceasta nu avem nevoie de risipe. Ar trebui sa te obisnuiesti sa congelezi bananele daca sunt prea multe si acestea vor tine mai mult. 

Cand esti lipsita de idei si nu ai chef sa te complici cu alte retete, cookie-urile cu ciocolata sunt alegerea perfecta. Daca vrei chipsuri de ciocolata si nu ai decat batone, toaca-le marunta astfel incat sa obti bucati mai mici de ciocolata. 

Fursecurile cu unt de arahide sunt un desert potrivit pentru cei vegani. Poti sa folosesti nuca, un alt unt de seminte, miere pentru sirop, fructe uscate sau ciocolata. 

Daca preferi ceva mai dulce si cu ciocolata, prajiura cu budinca de ciocolata este ideala. Se prepara in trei staturi pe masura ce se coace: un bla crud, mijloc crocant si o baza de budinca. Poti sa pui si cafea in aluat daca vrei. 

Nu ai lapte si nici oua si vrei sa faci o prajitura? Nu-i nimic, “Prajitura nebuna” nu necesita aceste doua ingrediente si poate fi potrivita si pentru vegani. Ai nevoie de un aluat, peste care sa pui zahar pudra si in farfurie sa pui caramel peste felie, in functie de preferinte. 

Briosele pot fi servite si pe post de mic dejun peste care se poate pune gem. 

Acestea fiind spuse, aceste retete te pot mentine ocupata si familia ta se va bucura cand vor vedea bunataturile pe care le-ai preparat.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *