Samsung a lansat noul Galaxy Z Flip. Cum a revolutionat industria producatorul sud-coreean?


Poate ca Samsung nu este prima companie producatoare de telefoane mobile care a venit cu conceptul de telefon pliabil pe piata, insa producatorul din Coreea de Sud se afla cu mult inaintea celorlalti la acest capitol. Asta in ciuda faptului ca inceputul a fost unul mai mult decat greu, daca e sa judecam dupa modul in care Samsung a trebuit sa-si lanseze telefonul pliabil in aprilie anul trecut, insa problemele prin care a trecut Galaxy Fold cu rezistenta ecranului au amanat aceasta lansare pana in septembrie. Cu toate acestea, Samsung isi mentine dominatia in acest sens, avand in vedere faptul ca modelul Flexpai al celor de la Royole a fost, mai mult sau mai putin, un experiment; Huawei nu a lansat inca Mate X in afara Chinei, modelul celor de la Motorola este versiunea smartphone a unui telefon cu clapeta, iar Roberto Escobar nu are vanzari atat de mari la nivel global. Asta pentru a nu mai mentiona si succesul pe care l-a inregistrat Samsung in vanzarea telefoanelor Galaxy Fold, care a inregistrat peste un milion de comenzi pana in momentul de fata. In aceste conditii, Samsung lanseaza Galaxy Z Flip, al doilea telefon pliabil al companiei sud-coreene. 

Bine, nu este singura companie care a lansat doua telefoane pliabile pana acum, prima fiind Escobar Inc., dar, dupa cum spuneam, nu a inregistrat vanzari atat de mari la nivel global. In ciuda mesajului destul de agresiv al companiei, care anunta #RIPSamsung in clipul de prezentare al modelului Escobar Fold 2. Clip in care utilizatorul poate admira indeaproape formele… telefonului, si functionalitatea acestuia. 

In orice caz, dupa ce au fost depasite piedicile Samsung, iar vanzarile pentru noul Galaxy Fold au fost peste asteptari, era evident ca va urma lansarea unui nou telefon pliabil. Modelul a fost prezentat la inceputul acestui an si se numeste Galaxy Z Flip. Este cu mult mai ieftin fata de predecesorul sau si multi spun ca acesta ar fi, de fapt, startul unei revolutii in domeniu. Cuvinte mari, insa pentru a deveni realitate, ar trebui ca Escobar Inc. sa nu mai fie singura companie care sa rivalizeze cu sanse reale cu Samsung in acest domeniu. In orice caz, viitorul tine de telefoane pliabile, iar producatorul sud-coreean este constient de acest aspect. Acest articol nu este intocmai o recenzie pentru noul telefon, insa, ca idee, voi posta mai jos specificatiile acestuia.

Specificatii

Dimensiuni: 167.3 x 73.6 x 7.2 mm / 87.4 x 73.6 x 17.3 mm (pliat)

Greutate: 183 g

Ecran: Display Dynamic AMOLED, cu diagonala de 6.7 inch, rezolutia de 1080 x 2636 pixeli si raportul de aspect de 19.5:9

Procesor: Qualcomm SM8150 Snapdragon 855+ (7 nm)

Memorie RAM: 8GB

Spatiu de stocare: 256GB

Baterie: 3.300 mAh

Camere foto: senzor principal de 12 MP, cu diafragma f/1.8, 27mm (adancime), 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS; senzor de adancime de 12 MP, cu diafragma f/2.2, 12mm (ultra-larg), 1.12µm

Camera frontala: senzor de 10 MP, cu diafragma f/2.4, 26mm (wide), 1.22µm, PDAF

Senzori: Senzor de amprenta, accelerometru, giroscop, proximitate, compas, barometru

Sistem de operare: Android 10.0; One UI 2

Culori: Mirror Black, Mirror Purple, Mirror Gold, Thom Browne Edition

SIM: dualSIM

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *